vrouwelijk leiderschap coach Leiden

Wat jij verdient, is een inside job..

laat je inspireren

De blog

Regelmatig hoor ik van vrouwen dat ze minder betaald krijgen dan hun mannelijke peers. Of dat vrouwen meer verantwoordelijkheden erbij krijgen, maar er ‘vergeten’ wordt hun daarnaar te belonen.

Wat je minder vaak hoort is de rol die ons zelfbeeld heeft op ons salaris. Ja je leest het goed. Een laag zelfbeeld kost je geld. En laat nou net vrouwen daar iets meer last van hebben dan mannen.

Ik vind de salarisdiscussie daarom vrij eenzijdig. Ja, er zijn veel vrouwen die minder verdienen dan hun mannelijke peers. Maar hebben daar wat mij betreft zelf een hele belangrijke rol in. Of laten daar een belangrijke kans liggen….

Als jij twijfelt aan jezelf, niet durft te onderhandelen over een salarisverhoging of niet graag praat over jouw prestaties (maar het altijd hebt over je team effort), dan heeft dat direct invloed op jouw inkomen en promotiekansen. Jouw collega ‘Pieter’🙋‍♂️ heeft minder moeite met zichzelf verkopen, simpelweg omdat hij een veel beter zelfbeeld heeft dan jij. Of zijn zelfbeeld strookt met de werkelijkheid is even een tweede😂. Maar het stelt hem wel in staat om het maximale eruit te halen. Pieter gaat er met de promotie vandoor en jouw resultaten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Maar Powerlady, zeg nou zelf: Jij bent toch op alle vlakken beter dan ‘Pieter’?🤦🏻‍♀️

Misschien heb je je tot op dit moment niet eens gerealiseerd dat de mate waarin jij je inzet, alle dingen die je voor anderen doet, de concessies die je doet, voortkomen uit het brandende verlangen ‘goed genoeg’ te zijn. Wat ook weer een gevolg is van datzelfde lage zelfbeeld…Gelukkig liggen eigenwaarde en zelfbeeld niet vast. Je kan groeien naar meer eigenwaarde en een positiever zelfbeeld. The Sky is the limit!

Ik weet dat dit een onpopulaire mening is, maar uiteindelijk is wat jij verdient een inside job. Period.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?