vrouwelijk leiderschap coach leiden

delen

January 31, 2023

delen

January 31, 2023

Should I stay or should I go?

laat je inspireren

De blog

Daar zit je dan, in het wekelijkse overleg. Voor jou een nietszeggend gebeuren. Je voelt je niet verbonden met de collega’s en nog minder met de onderwerpen. Te denken: “Ik wil hier echt niet zijn.” Gedachten dwalen af naar je to do-lijst, de boodschappen en nog een miljoen andere dingen. Je ontkomt niet aan de gedachte: “Ik heb potverdomme zoveel meer in mijn mars dan dat ik nu nog laat zien.” Je had allerlei grote dromen en toch zit je hier met je goede gedrag omdat je hebt gekozen voor zekerheid.

De vraag die bij jou opkomt: Should I stay, or should I go? (De muziekliefhebbers onder ons, hebben meteen het deuntje van the Clash in hun hoofd 🙈.

Ook voor de niet-muziekliefhebbers, is dit wel dé vraag waarmee we keer op keer geconfronteerd worden. Of het nu van toepassing is op een baan, een relatie, het huis dat we bewonen of een ander belangrijk onderwerp. Toch blijven de meeste mensen onbeslist.

Wanneer je voor een moeilijke beslissing staat kan het verleidelijk zijn om de gemakkelijke weg te kiezen en uitstelgedrag te vertonen. Uitstel betekent niet dat je weigert om te beslissen, of om een ​​beslissing in de toekomst te nemen. Het is eerder de ACTIEVE beslissing om onbeslist te blijven. Bovendien stellen besluiteloosheid en uitstel de pijn van een beslissing niet uit naar de toekomst: ze vermenigvuldigen die pijn door hem elke minuut van elke dag te verspreiden, totdat je uiteindelijk beslist.

Vind jij het lastig om een beslissing te nemen? Vraag jezelf dan af of je spijt zal krijgen als je het niet gaat doen. Op welke optie zou je trots zijn als je 85 jaar oud bent en nadenkt over deze beslissing? Welke optie zou je het gevoel geven dat je iets gemist hebt?

Hoe dan ook…als je een moeilijke beslissing moet nemen. Neem dan in ieder geval EEN beslissing..

Wil jij weten hoe jij met vertrouwen en zekerheid moeilijke beslissingen kunt nemen? Laat het mij weten in een persoonlijk bericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?