Vrouwelijk leiderschap coach Leiden

She’s a b*tch!

laat je inspireren

De blog

Toen ik nog werkte als manager in het bedrijfsleven, hoorde ik wel eens dat mannelijke peers mij ‘bitchy’ vonden. Dat ging mijn ene oor in en het andere net zo makkelijk weer uit. Ik hechtte er nul waarde aan. Net zo min als aan andere seksistische opmerkingen, zoals: “Ben je ongesteld ofzo?”

Het viel me namelijk op dat er sowieso op een bepaalde manier over vrouwen werd gesproken. Als er een vrouw op een hoger management positie werd aangesteld, werd al snel gezegd: “Ze moet zich eerst maar eens bewijzen.” Dat soort opmerkingen heb ik nou nooit over een man gehoord.

Ik kan me herinneren dat ik een keer tijdens een sollicitatie deelde wat mijn ambities waren. Paar dagen later werd ik gebeld door de interviewer met het advies dat ik mijn ambities even moest ‘toetsen’ in mijn omgeving😏. F*ck you en je advies, dacht ik. Of die dat ooit tegen een man zou hebben gezegd? Ik weet zeker van niet.

Wanneer een vrouw stevig in haar schoenen staat, haar woordje klaar heeft, niet over haar heen laat lopen, wordt al snel gezegd: “Wat een bitch!” Als je gaat staan voor jouw kwaliteiten en waarde, ben je TOO MUCH. En als je dat niet doet, ben je niet overtuigend genoeg.

Je kunt het als vrouw gewoon nooit goed doen. En misschien moeten wij vrouwen voor eens en altijd stoppen met dat eindeloze verlangen naar ‘goed genoeg zijn’.

Don’t stop shining, just because people are intimidated by your light!

Ben jij wel eens uitgemaakt voor b*tch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *