"Ondanks alles wat ik had, was ik niet oprecht en ultiem gelukkig"

Hey you!
Ik ben Behnaz

Zolang ik mij kan herinneren ben ik opgevoed met de instelling: “Creëer zekerheden in het leven, werk hard en val vooral niet op.” Dat is op mantra wat mijn ouders mij m’n hele opvoeding hebben meegegeven. Vanzelfsprekend de ideale dochter die ik was, heb ik daar ook altijd naar geleefd. Lange tijd heb ik volledig vanuit mijn verstand invulling gegeven aan mijn leven en geleefd volgens exact die instelling. Ik werkte hard in het bedrijfsleven, ik kreeg als een van de weinige vrouwen een managementfunctie, en verdiende veel geld. Ik voldeed exact aan het perfecte plaatje. En ondanks dat ik tevreden was met alles wat ik had, was ik niet oprecht en ultiem gelukkig. Het gevoel van vervulling ontbrak en dat gemis voelde ik elke dag opnieuw.

Mijn verhaal

Toen ik moeder werd, realiseerde ik me dat: Het leven dat ik voor mijn dochter wenste, niet het leven was dat ik voor mijzelf gecreëerd had. Mijn grootste wens voor haar was namelijk dat ze haar mooiste leven zou leven, dat ze de moed zou hebben haar hart en intuïtie te volgen, elke dag opnieuw enthousiast zou zijn en uit zou kijken naar wat er komen gaat. Ik realiseerde mij dat ik alleen een voorbeeld voor haar kon zijn, als ik voor de verandering ook naar mijn hart zou luisteren en risico’s zou nemen.

Ik nam een besluit: Ik word niet een van de zovelen die met spijt op haar sterfbed kom te liggen. Spijt dat ik mijn leven lang een carrière heb opgebouwd die iedereen om mij heen perfect vond, maar ik totaal geen connectie mee had. Spijt dat ik jarenlang in een baan zat die mij volledig leegzoog, maar alleen had omdat het zo goed betaalde. Grotendeels van mijn leven met mensen gewerkt heb, waar ik niet door geïnspireerd werd of me mee verbonden voelde. Spijt dat ik nooit de zaak ben gestart die ik zo graag wilde, uit angst te falen. Kortom, spijt dat ik altijd veiligheid en zekerheid heb verkozen boven plezier.

Om te komen waar ik zijn wilde moest ik een aantal essentiële dingen loslaten. En dat voelde heel dubbel, omdat de mantra waarmee ik ben grootgebracht, mij ook ontzettend veel had gebracht. Namelijk dat ik alles had waarmee je normaal gesproken een tevreden leven kan hebben. Echter, voor mij voelde mijn leven vooral vanuit verstand geregisseerd, weinig spontaan, en niet waar ik dagelijks naar uitkeek.

Om echt te ervaren hoe het voelt om te ‘leven’ heb ik van alles dat ‘zeker’ en niet ‘verrassend’ was afscheid genomen. Ik heb mijn Master in Business Administration, jarenlange werkervaring in Sales en Management, opgebouwde carrière, en de zekerheid van een goedbetaalde baan opzijgezet. Dit allemaal om te worden wie ik wilde zijn vanuit mijn diepste essentie. Doodeng voor mij, aangezien zekerheid en vanuit je hoofd keuzes maken een van de belangrijkste waardes zijn waarmee ik ben grootgebracht. Door met mijn hart te kiezen, ervoer ik voor het eerst hoe het voelde om te ‘leven’.

Ik weet nu hoe waardevol het is om echt volledig trouw te leven aan wie je bent, wat je wilt en daar drastische keuzes in te maken, hoe spannend ze ook zijn. Of het nu gaat om het opzeggen van een goedbetaalde baan, het beëindigen van een langdurige relatie of het opgeven van een glansrijke carrière. Omdat ik precies dat heb meegemaakt en ervaren hoeveel het mij heeft gebracht, heb ik toen besloten andere vrouwen daar ook in te coachen. And I love it!
   
Ik ben heel zorgzaam, dus als ik je toelaat tot mijn inner circle, dan waak ik als een tijger over je. Ik ben echt van mening dat iedereen de regisseur is van zijn leven en uiteindelijk zelf het werk moet doen. Alleen maar klagen en niet het werk willen doen, gaat hem voor mij niet worden. Ik ben niet snel onder de indruk, dus met excuses hoef je bij mij niet aan te komen. Je hebt altijd de vrijheid om te kiezen.

Ik gebruik veel humor om dingen in perspectief te zien en niet zwaarder te maken dan nodig. Ik raak niet snel ondersteboven en geloof oprecht dat voor elk probleem/uitdaging een oplossing is. En dat alle ellende tijdelijk is. Mijn klanten zeggen over mij dat ik de vinger snel op de zere plek weet te leggen, uiteraard altijd liefdevol en met humor.

Ik realiseerde mij: "Ik leid zelf niet het leven dat ik mijn dochter toewens."

zwoele, warme zomeravonden
een douche nemen nadat je de hele dag zonnecrème hebt opgehad
de geur van versgemaaid gras

Wat je over mij moet weten...

Ontdekken WIE jij bent en WAT jij echt wilt is wat mij betreft het allerbelangrijkste wat je als vrouw te doen hebt in het leven. Als je dat weet, is het leven daarna zoveel makkelijker en leuker. Toch kiezen de meeste vrouwen liever voor een pad met de minste weerstand, de minste risico’s, dan het pad dat voor hen bedoeld is. Daarbij gaan ze volledig voorbij aan wat ze zelf willen en waar ze zelf gelukkig van worden.

Het leven leiden dat echt bedoeld is voor jou, is niet voor iedereen, maar alleen voor degene die bereid zijn het werk te doen.

Het vraagt namelijk MOED om los te breken van de mantra waarmee jij bent grootgebracht. Het vraagt DOORZETTINGSVERMOGEN om trouw te blijven aan wat jij diep van binnen wilt, ook al is het pad ernaartoe niet altijd een makkelijke. En het vraagt COMMITMENT om vast te houden aan datgene waarvan jij diep van binnen voelt: “Dit wil ik echt in het leven.”

Mijn filosofie

Als je me zou kennen, zou je weten dat:

Zo, nu weet je een stuk meer over mij (thank YOU dat je tot hier gelezen hebt!), en ben ik vooral benieuwd naar jou!

Inspiratie opdoen?

Wil jij meer regie over jouw leven? Meer leiderschap? Jouw beste versie worden en een droomleven creëren? Laat je inspireren.

  • Ondanks dat mijn kledingkast ontploft, ik nooit iets leuks kan vinden om aan te trekken.
  • Ik extreem competitief ben en altijd wil winnen. Monopoly is mijn alltime favorite. Ik wist als jong meisje al dat je moet investeren als je wilt groeien ;-)
  • Een echte ram ben en mijn energie en enthousiasme blijft niet onopgemerkt, vooral langs het voetbalveld. Bij voetbalwedstrijden van mijn dochter schreeuw ik het meest en het hardst. (Dochterlief heeft al meerdere malen gevraagd of het wat minder kan..ouch ;-)
  • Ik verliefd ben op eten. Mijn comfortfood is alles uit de Perzische Cuisine. Zal wel iets met mijn roots te maken hebben. Ik ga spontaan in mijn handen klappen als ik iets lekkers voorgeschoteld krijg.
  • Als er iets kapot is in huis, negen van tien keer dat komt door een onhandigheid van mij
  • Ik eigenlijk heel verlegen ben in groepen, maar het nooit laat merken en om dat te verbloemen ik juist grappig ga doen.