vrouwencoach Leiden

Je ‘MANNETJE’ staan….

laat je inspireren

De blog

Vorige week hadden we het eerste oudergesprek met de leerkracht van groep 1. Het ging om onze jongste dochter Niya Nour💜.

Het gesprek verliep heel relaxed en hij was zeer te spreken over hoe Niya Nour zo snel haar weg had gevonden in de kleuterklas. “Ze was helemaal voor niemand bang.” Waren zijn exacte woorden. Waarop ik nog reageerde met: “Nee, voor ons ook niet😏.”

Wat mij echter bijbleef na het gesprek waren zijn woorden: “Ze staat echt haar mannetje.” En dat bedoelde hij als iets zeer positiefs.

Vroeger zou ik gedacht hebben: fijn dat ze haar mannetje staat..
Want als je je mannetje staat, dan:

– Ben je stevig
– Kun je je goed verdedigen
– Ben je opgewassen tegen moeilijkheden

Dat is ook vanuit mijn eigen jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. Ja, je kunt maar beter je mannetje staan dan niet je mannetje staan, toch?

OF NIET?

Vandaag de dag kijk ik echter iets anders aan tegen ‘je mannetje staan’. De dames uit het bedrijfsleven die ik in mijn praktijk spreek, zijn vooral moe van ‘het altijd scherp zijn. Ze zijn altijd beschikbaar, doen veel concessies en volgen de ene business course na het andere om maar te bewijzen dat ze echt op hun plek horen.

Misschien herken je dit bij jezelf ook. Je bent ‘one of the guys’, en staat zéker je mannetje. Maar of je er gelukkig van wordt? Ik denk het niet.

De reden: Jij speelt van jongs af aan een rol. Eentje die je weliswaar héél ver heeft gebracht. Maar die jou vandaag de dag niet meer dient en ook niet meer nodig is…

Waarom?

Je bent niet meer dat meisje uit de kleuterklas…

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je een rol speelt? En ben je daar ook klaar mee? Laat het mij weten in een DM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *