mama is niet zo moedig als jij

delen

August 25, 2022

delen

August 25, 2022

Mama is niet zo moedig als jij…..

laat je inspireren

De blog

Ik leer mijn dochter moedig te zijn en haar uniekheid te omarmen. Ik leer haar te vertrouwen op haar gevoel en haar hart te volgen. Ik leer haar risico’s nemen en haar fouten te omarmen. Ik leer haar haar rug recht te houden en moedig te zijn als ze wordt uitgedaagd. 

Helaas was ik niet altijd een goed voorbeeldfiguur voor haar. Ik durfde zelf namelijk helemaal geen risico’s te nemen. Mezelf echt uit te dagen, fouten te maken. Ik heb me vaak genoeg niet uitgesproken. En Ik durfde niet te vertrouwen op wat mijn hart mij ingaf.

Door elke dag volledig mijn verstand te volgen, negeerde ik mijn innerlijke stem. Doordat ik mijn gevoel uitzette, verloor ik stukje bij beetje mijn authenticiteit, mijn uniekheid en de verbinding met mijzelf.

Toen ik een aantal jaar geleden met haar een gesprek had over je hart volgen, vroeg zij mij: “Mama, waarom heb JIJ eigenlijk geen eigen zaak?” Mijn primaire gedachte was: “mama is helaas niet zo moedig als jij.” 

Op dat moment realiseerde ik mij dat ik alleen een voorbeeld voor haar kon zijn als ik het leven dat ik haar gunde zelf zou leiden. Ik besloot daarom mijn leven helemaal om te gooien. Ik zei mijn goedbetaalde baan op en deed alles wat nodig was om mijn eigen praktijk op te starten.

Voor het eerst in mijn leven voel ik dat ik echt een voorbeeld voor haar ben. Daarmee is deze sprong al meer dan geslaagd en elke stap meer dan waard geweest.

Hoe is dat bij jou? Ben jij een voorbeeldfiguur voor jouw kinderen in alle keuzes die je maakt? Laat het mij weten in een pb.❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *