jouw dierbaren houden je klein

Jouw dierbaren houden je klein

laat je inspireren

De blog

Je vindt jouw werk al een tijdje niet meer leuk. De enige reden dat je er nog zit is omdat het zo goed betaald. En ondanks dat je nog niet precies weet wat je dan wel wilt, weet je wel dat er verandering moet komen. 

Of: 

Je weet wel wat je zou willen doen, maar het is zoveel anders dan wat je nu doet, dat je twijfelt of jouw ideeën realistisch zijn.

Het ene moment wil je vol gaan voor het nieuwe, onbekende. Het andere moment wil je niets anders dan vasthouden aan het oude vertrouwde.

En terwijl jij dagelijks hinkelt tussen deze twee uitersten probeer je af en toe jouw gedachten te toetsen. Je deelt met familie en goede vrienden dat je wat anders wilt in de hoop steun te krijgen of gesterkt te worden in jouw ideeën. 

En dit is precies de fout die de meeste mensen maken….

Jouw dierbaren zijn over het algemeen niet de mensen die je aanmoedigen risico’s te nemen. Simpelweg omdat ze zelf gaan voor veiligheid. Ze zeggen dingen als:

“Waarom zou je de zekerheid weggooien?” 

Of: 

“Je krijgt toch prima betaald?”

Ze willen uit liefde jou beschermen en dat betekent automatisch blijven doen wat je doet Dus liever levenslang ‘zekerheid’ in een baan waar je ongelukkig van wordt dan een voor hun ‘onbekende stap’. Ze willen alleen maar het beste voor jou. Maar hun ‘beste’ betekent niet automatisch dat dat het beste is voor jou. Wees je daar dus heel bewust van.

De mensen die jij je het meest liefhebt, houden jou het meest klein.

Word jij ook nog onbewust beïnvloedt door jouw omgeving in jouw keuzes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *