het leven gaat anderen makkelijker af

Het leven gaat anderen makkelijker af

laat je inspireren

De blog

Heb jij ook wel eens het gevoel dat het leven anderen makkelijker afgaat? Mensen die echt van betekenis zijn op hun werk en tegelijkertijd de rots in de branding zijn voor hun gezin. Mensen die met gemak ‘moeilijke keuzes’ maken, voor zichzelf kiezen en daardoor een moeiteloos leven leiden? Je vraagt je af: waarom lukt het mij niet om oprecht en intens geluk te ervaren? Wat doen die mensen anders dan ik?

De mensen die moeiteloos door het leven gaan, kiezen in ieder geval bewust voor zichzelf. Elke dag opnieuw. Wat voelt goed voor mij? Wat heb ik nodig? Wat helpt mij groeien? Wat zorgt voor meer geluk in mijn leven? Kiezen voor jezelf is bewust kiezen voor je eigen behoeften. Bewust kiezen voor iets omdat je het écht diep van binnen wilt. Dus vanuit willen en niet vanuit het vaak zelf opgelegd verplichte gevoel, het moeten

Sommigen ervaren dit als egoïstisch. Maar ik vind ‘r niks egoïstisch aan. Sterker nog, als jij kiest voor je eigen behoeften dan kun je er pas écht zijn voor een ander. Dan ben je er omdat je het wilt en omdat je er de rust, de energie en de tijd voor hebt. Een ander – maar jij ook – voelt dit verschil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?