De meeste mensen die ik ken zijn niet gelukkig maar OK met hun leven. Ze zijn tevreden met hun leven zoals het is. Ze vinden dat ze niet mogen klagen, omdat er heel veel mensen het met minder moeten doen. Net als ik zijn de meeste mensen die ik ken opgevoed met de instelling: ‘Wees tevreden met wat je hebt.’

Echter een gelukkig leven of een tevreden leven zijn twee hele verschillende dingen. Begrijp me niet verkeerd.  Voor een gelukkig leven moet je in ieder geval een tevreden mens zijn. Ik ben per definitie iemand die haar zegeningen telt. Tevredenheid is het begin van geluk, maar met alleen tevredenheid ben je er nog niet. 

Op je 85e jaar terugkijken naar je leven en zeggen: “Ik heb een tevreden leven gehad, ik mag niet klagen.” 

Of: 

Op je 85e levensjaar terugkijken en zeggen: “Ik heb de moed gehad om mijn hart en intuïtie te volgen, ik heb mijn stem laten horen, ik heb risico’s genomen, en alles gedaan wat ik graag wilde. Ik heb GELEEFD!” 

Dat voelt toch net even anders, toch?

Het leven leiden dat echt bedoeld is voor jou, is niet voor iedereen, maar alleen voor degene die bereid zijn het werk te doen. 

Het vraagt namelijk MOED om los te breken van de mantra waarmee jij bent grootgebracht. Het vraagt DOORZETTINGSVERMOGEN om trouw te blijven aan wat jij diep van binnen wilt, ook al is het pad ernaartoe niet altijd een makkelijke. En het vraagt COMMITMENT om vast te houden aan datgene waarvan jij diep van binnen voelt: “Dit wil ik echt in het leven.”

Hoe voel jij je vandaag over je leven? Ben jij elke dag opnieuw enthousiast? Kijk je uit naar wat komen gaat? Leef jij je mooiste leven? 

Als je op een van de vragen met NEE hebt geantwoord, dan leef jij nog niet jouw volste leven.

Wil jij graag niet alleen tevreden maar ook oprecht gelukkig zijn? Vraag dan een clarity call aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?