ongezonde relaties

delen

August 25, 2022

delen

August 25, 2022

Ongezonde relaties..

laat je inspireren

De blog

Waarom houden wij ongezonde situaties zo lang vol?

Het eerste dat coachees tegen mij zeggen is dat ze niet helemaal gelukkig zijn met het leven dat ze hebben gecreëerd. En dat ze al heeeeel lang verandering willen. 

Een aantal jaar geleden was de eerste vraag die in mijn opkwam: “Waarom blijf je zolang in die situatie zitten? Waarom modder je zo lang door?” 

Inmiddels weet ik heel goed wat de onderliggende redenen zijn die ervoor zorgen dat mensen lijden kiezen boven verlossing. Toch krijg ik altijd andere antwoorden…

Als het gaat om een baan waar ze ongelukkig van worden, zeggen ze:

“Ik krijg wel goed betaald”

“Ik doe het met twee vingers in mijn neus”

“Ik ga nog niet huilend naar werk”

Als het gaat over relaties, dan antwoorden ze:

“Er zijn ook leuke momenten”

“Het is niet alleen maar ruzie”

“We kunnen ook nog wel lachen met elkaar”

We leven steeds meer van vakantie naar vakantie, van weekend naar weekend, van evenement naar evenement. Alles ertussen voelt zo zwaar dat we het gevoel hebben opgeladen te moeten worden. Maar echt in het moment leven, doen we bijna niet meer. We laten onze onderliggende, sterke gevoelens heel erg beïnvloeden door kleine, vaak oppervlakkige ‘geluksmomentjes’. Daarmee negeren we onze essentie, terwijl zij heel duidelijke signalen geeft. 

Waarom?

Omdat het voor ons mensen makkelijker is om excuses te vinden dan om manieren te vinden; ook al brengt het eerste frustratie met zich mee. Het is veel comfortabeler dan het laatste, wat altijd gepaard gaat met een beetje angst. Het probleem is echter wel dat excuses je nergens brengen op de lange termijn, dat doen alleen manieren. 

Betrap jij jezelf ook nog wel eens op excuses?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?