Don’t give in your fears, if you do, you won’t be able to talk to your heart – Paulo Coelho

De meeste vrouwen die ik spreek geven aan dat ze ondanks dat ze alle checks✅ in de box hebben, niet weten WAT ze echt willen. Misschien geldt dat ook voor jou.. Niet weten WAT je wilt, is echter niet helemaal de goede beschrijving. Diep van binnen weet jij echt wel wat je wilt. I dare you 😉. Je bent alleen vergeten hoe je naar je hart moet luisteren. En daarin ben jij geen uitzondering…

Wij mensen zijn van jongs af aan gestopt met het luisteren naar ons hart. Al rond ons 7e levensjaar leren we namelijk dat we moeten vertrouwen op ons verstand. Voor ieder kind geldt een andere reden. Maar de gemene deler is zelfbescherming.

Zonder dat we het in de gaten hebben, leven we het merendeel van ons leven vanuit ons denken. Plannen, organiseren, doelen stellen. Op zich is er niets mis met keuzes maken op basis van gezond verstand. Echter, er komt een moment in je leven waarop je denkt: “Ik heb alles wat een mens zou willen, maar is dit het nou?” 

Je komt tot de ontdekking dat je along the way, in het behalen van al jouw doelen, jezelf volledig voorbij bent gegaan. Dat je in het proces vooral bezig bent geweest met: “Ik mag niet falen”, dan bij jezelf nagaan: “Is dit wel écht wat IK wil? 

Juist die connectie met jezelf is essentieel voor meer geluk. Als je echt gelukkig wilt zijn, mag je jouw hart meer de richting in jouw leven laten bepalen. Hoe je dat doet, help ik je graag bij.

Wil jij weer leren luisteren naar jouw ❤️?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?