Als er geen haast is, dan is er altijd een excuus

“Als er geen haast is, dan is er altijd een excuus.”

laat je inspireren

De blog

Vorige week tijdens een Masterclass bij mijn business coach hoorde ik haar deze quote opzeggen. Het deed mij denken aan de tijd dat ik nog in loondienst zat. Ik had al jaren het verlangen om voor mijzelf te beginnen, impact te maken, de vrijheid dingen te creëren op mijn voorwaarden. Toch kwam het er maar niet van. Er was namelijk geen haast…. Ik had een goed betaalde baan, zat comfortabel en had er ook nog een gezin naast, dus stelde ik eindeloos uit. De ellenlange lijst van excuses zal ik je besparen, maar hier een paar voorbeelden: De kinderen zijn nog klein, het is een onzekere tijd, we leven in een pandemie… Er kwam elke keer weer een excuus bij.

Vanmorgen sprak ik een coachee die zojuist heeft besloten ontslag te nemen. Fantastisch nieuws!! Ze heeft dan nog geen vervangende job of een geniaal ondernemingsplan, toch feliciteerde ik haar met het besluit. Waarom ‘for god sake’ zou je misschien denken? Dat ga ik je uitleggen :-). Ik feliciteerde haar omdat ze zojuist de hulplijn ‘haast’ heeft ingezet. Omdat zij nu wél MOET, komt er opeens ruimte voor heel veel creativiteit. Ideeën waar voorheen helemaal geen ruimte voor was in haar hoofd. Die zat namelijk te vol met shit van werk. De meest wilde, out of the box plannen waar ze voorheen niet over durfde te dromen omdat ze er net te ‘warmpjes’ bij zat. 

Misschien herken jij dit ook wel? Diep van binnen heb je het verlangen. Verlangen voor verandering, een nieuwe weg. Maar omdat je geen haast hebt, winnen jouw excuses. Daar wil ik je dan toch een beetje wakker schudden. De lijst van excuses wordt namelijk nooit korter! Ga dus niet eindeloos jouw kostbare tijd verspillen. Wil jij weten hoe je wel de regie terugkrijgt en toe kunt geven aan jouw verander verlangen? Zonder dat je direct ontslag hoeft te hoeven nemen 😉 Stuur mij dan een privé-bericht.

Liefs,

Behnaz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?