Afgelopen zaterdag, na de voetbalwedstrijd van mijn oudste dochter, werden mijn mommy-skills echt even op de proef gesteld. Na de wedstrijd was Lila May boos, verdrietig, overwhelmed en alle emoties die je maar kunt bedenken. Ze was vooral boos over dat ze niet werd aangespeeld door haar teamgenoten (allemaal jongens)⚽️. Haar redenatie: “ik ben de slechtste speler en daarom spelen ze me niet aan.” Dit raakte mij echt in mijn ziel. Omdat ik zelf deze gedachten ook vaak heb gehad in het verleden en het helaas nog heel vaak bij andere vrouwen zie gebeuren. Wanneer wij mensen onrechtvaardig worden behandeld, gaan we op zoek naar redenen/oorzaken in onszelf.

Het enige wat je daarmee bereikt is dat je jouw eigenwaarde laat definiëren door anderen. Je geeft andere mensen de macht over wat jij denkt en voelt.

Terug naar het voetbalveld… Ik ga niet liegen, mijn primaire gedachte was: ze moet naar een andere club, met een meiden-elftal. Ze is het enige meisje en wordt daarom niet ‘gezien’. Maar ik ga lang genoeg mee om te weten dat je niet blind op jouw instinct moet vertrouwen. Jouw instinct is namelijk net zo geconditioneerd als jijzelf. Bovendien, wat los ik er mee op als ik haar weghaal bij ‘het probleem’? Hoe zal dat over 20 jaar gaan als ze als enige vrouw in een boardmeeting zit en ’niet wordt gezien’. Moet ze dan ook weg? Ouders van de brood-korstjes generatie (de generatie die een boterham zonder broodkostjes eet), willen er alles aan doen om hun kinderen te beschermen. Laat dat nou net hetgeen zijn dat zij NIET nodig hebben….

Genoeg redenen dus om even mijn mommy-skills te laten voor wat ze zijn en mijn coach-skills in te zetten.

Nadat ik haar getroost had en er meer rust was in de tent heb ik haar dan toch even goed toegesproken. “Laat je boosheid los en richt je energie op een waardiger doel, namelijk een doelpunt😉.  Wees PROACTIEF. Wil jij de bal? Vraag erom! Wordt je niet gehoord: Schreeuw erom! Krijg je het dan nog niet? Pak ZELF de bal! Betekent het dat je twee keer zo hard moet lopen? JA! Betekent het dat je extra je best moet doen zodra je de bal hebt? JA! Betekent het dat je nog meer aanwezig moet zijn? JA! Laat ze zien wat er gebeurt zodra jij de bal hebt. ZORG DAT ZE NIET OM JE HEEN KUNNEN! Ga ervoor! Er is geen beter moment dan NU.

Gevolgd door de volgende affirmaties: Ik ben Lila May, ik ben sterk, ik ben slim, ik ben dapper, ik ben snel! En Ik ben een top-voetballer. My name is Lila May, and I am ready for you!🐯

Hoe zit dat bij jou? Struggle jij ook wel eens met jouw parenting-skills?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *