Wat als ik de verkeerde keuze maak? 

Wat als de nieuwe baan nog erger is dan de oude? 

Wat als de stap naar het ondernemen een verkeerde blijkt te zijn?

Wat als anderen mij onverstandig, dom, roekeloos vinden?  

Mensen zijn opvallend goed in het bedenken van WORST-CASE-scenario’s als het gaat om keuzes maken. Wij zijn vooral bezig met het voorkomen van VERLIES, in plaats van het verwerven van WINST. Het is vergelijkbaar met een wedstrijd ingaan met de instelling: “Ik mag niet verliezen.” Er kan veel gebeuren, maar winnen ga je zeker niet. En misschien is dat ook niet waar het om gaat. Waar het om gaat is dat je de moed toont, er gaat staan en jouw leven kiest… 

Voor mij persoonlijk veranderde alles op het moment dat ik besloot terug te willen kijken op mijn leven met de gedachten: ‘Wat was ik dapper. Wat heb ik veel lef getoond. Ik heb GELEEFD.’

Het doet me denken aan de volgende quote van Brené Brown: “Vulnerability is not winning or losing. It’s having the courage to show up and be seen when we have no control over the outcome. We can choose courage or choose comfort, but we can’t have both.”

Today I choose COURAGE over comfort. Wat kies jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *