loon gap, vrouwen, salarisverschil

Keurige meisjes krijgen geen loonsverhoging

laat je inspireren

De blog

Vraag je je wel eens af, waarom die mannelijke collega meer durft te vertellen, meer uitdagende projecten aanneemt en om een loonsverhoging durft te vragen? Terwijl zijn boodschap niet beter of waardevoller is dan die van jou?

En waarom jij niet jouw podium pakt, niet jouw hand opsteekt, niet de enige wilt zijn die het niet begrepen heeft?

Grote kans dat jij als jong meisje bent gestimuleerd om het goed te doen, keurig te zijn, om het veilig te spelen. Terwijl hij als kleine jongen is gestimuleerd om hoog te klimmen, voor zichzelf op te komen, stoer te zijn.

Tegen de tijd dat dat kleine meisje volwassen is, doet ze liever niks als er een kans bestaat dat het nét niet goed genoeg is. Tegen de tijd dat die kleine jongen volwassen is, neemt hij niet alleen die functie aan waar hij nog niet klaar voor is, maar durft óók om een loonsverhoging te vragen. Hij heeft immers geleerd risico’s te nemen.

We leren onze dochters perfect te zijn, terwijl we jongens leren moedig te zijn.

Laat je niet wijsmaken dat je minder ervaren, of onzeker onzeker bent. Je hebt gewoon niet geleerd om risico’s te nemen. In hoeverre beïnvloedt dat kleine meisje van vroeger jouw gedrag vandaag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *