coach leiden

Het belang van op de ‘juiste plek’ zitten…

laat je inspireren

De blog

Toen Lila May een jaar of 3/4 was zat ze op ballet. Er waren voor haar leeftijd niet heel veel opties, dus hadden we voor het gemak haar op ballet gezet. Ze ging één keer per week trainen en liet verder niet merken wat ze er echt van vond. Totdat ze aan het einde van het seizoen, vlak voor ze 4 jaar werd een keer moest optreden. Klein optreden op de dansschool met alleen de ouders. Ik was zo excited om haar te zien optreden. We hadden zelfs oma meegevraagd. En toen begon het optreden. Er werden verschillende dansjes en oefeningen gedaan. Maar zonder Lila May, want zij weigerde om mee te doen. Het maakte niet uit wat wij en haar dansjuf ook maar probeerden. Het lukte ons niet om haar sociaal wenselijk mee te laten doen. Ik denk dat dat hét moment was dat ze zich realiseerde dat ze die tutuutjes echt een belachelijk gezicht vond🙈. Zij wilde er in ieder geval geen onderdeel van zijn. Kort daarna hebben we haar van ballet gehaald.

Inmiddels is Lila 8 jaar. Ze voetbalt in een jongensteam. And she is proud of it! Laatst fietsten we van school naar huis en een onbekend meisje van een jaar of 15 riep: “Heey, jij bent toch Lila May?” Waarop Lila verlegen reageerde: “Uuuuh Ja….😊“
“Ik heb je laatst zien voetballen, jij bent echt GOED! Je bent echt een topper.” Lila glunderde van trots. En ik stiekem ook. Achteraf realiseer ik me dat ik tijdens de trainingen vaker meiden heb zien kijken naar haar voetbalteam. Meisjes van 13/14/15 jaar. Ik had me alleen nooit gerealiseerd dat ze naar HAAR specifiek keken. Lila May is stoer, super gedreven, fel en staat haar mannetje💪🏽. Zij is duidelijk een inspiratie voor die meiden, ook al zijn ze al een stuk ouder. Ik denk dat ze, net als dat meisje op de fiets Lila May gewoon f*cking STOER vinden. Zo jong, en dan al zo stevig in je schoenen staan. Dat doet kennelijk wat met die meiden. En met mij ook… 🥹

Ik vind het super fijn om te zien dat Lila May zo veel plezier uit het voetballen haalt. Maar mijn hart maakt echt een sprongetje als ik zie dat ze dat op een manier uitstraalt waardoor het andere meiden ook inspireert. Het maakt mij trots.

Lila May, zelfde meisje, andere omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *