Vrouwelijk leiderschap coach vrouwen

🤔Jouw gedachten zijn niet waar….

laat je inspireren

De blog

Toen ik 15 jaar geleden, na mijn afstuderen begon met mijn eerste corporate baan, had ik na een paar maanden al zoiets van: “Is dit het nu?” Het idee om voor mijzelf te beginnen speelde toen al, maar ik stopte die gedachten altijd snel weer weg. Waarom? Omdat ik bang was mijn vaste lasten niet te kunnen betalen als ik afscheid zou nemen van mijn vaste baan. Ik kom nou niet bepaald uit een ondernemers-familie, dus ik had de overtuiging dat ik een vaste baan nodig had om zekerheid en stabiliteit te verkrijgen.

Deze gedachten waren zo sterk dat ik er niet eens aan twijfelde of het waar was of niet. Zoals met veel van onze overtuigingen, zijn deze ontstaan toen we heel jong waren, bijvoorbeeld vanuit onze ouders en onze opvoeding. Onbewust besluiten we ons vast te klampen aan onze gedachten.

Voor mij persoonlijk bleven deze gedachten mij achtervolgen. Vijf jaar later, tien jaar later. Elke keer als ik ook maar het idee in mijn hoofd haalde om mijn baan op te zeggen en voor mijzelf te beginnen, kwamen al die gedachten weer in mijn hoofd.

TOT het moment dat ik besloot mijn gedachten te onderzoeken. Met o.a. de simpele vraag: “Zijn mijn gedachten waar?” Achteraf was dat het KEERPUNT in mijn leven.

Misschien speel jij ook een tijd met cruciale vragen in jouw leven:

Wat wil je doen?
Wie wil je zijn?
Hoe wil je dat jouw leven eruitziet?

Als je hierover nadenkt, dan loop je ongetwijfeld tegen allerlei belemmerende overtuigingen aan. De eerste stap is om je overtuigingen op te sporen en te onderzoeken, zodat je kunt kijken waar het echt om draait. Bewust worden van jouw eigen gedachten en beseffen wat waar is voor jou, juist dan laat de gedachte jou los.

Welke overtuigingen houden jou nog op een plek waar je niet wilt zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?