vrouw zegt ja tegen zichzelf

Nee!

laat je inspireren

De blog

Life is really simple, but we insist on making it complicated.

De zoektocht naar onszelf lijkt een moeilijke weg. En wij maken het onszelf ook niet veel makkelijker. Vaak denken mensen dat de zoektocht naar jezelf betekent dat je heel goed moet weten wat je WEL wilt en vooral niet moet focussen op wat je NIET wilt. We zoeken eindeloos naar welke carrière het beste past, welke partner. Want als we die soulmate en de perfecte baan hebben, kunnen we gelukkig worden.

Ik denk daar anders over. Alle ‘NEE-s’ brengen je dichter bij jouw ‘JA’. Je hoeft niet precies te weten wat je wel WILT om nu al vast te stellen wat je NIET wilt. Als jij nu in een baan zit waar jij ongelukkig wordt, waar je elke dag een stukje onzekerder wordt, zeg dan nu: NEE! Als jij in een toxic relatie zit, hoef je nog niet te weten wat je wèl wilt. Het is genoeg om te weten dat je dit in ieder geval NIET wilt.

Wij mensen zijn zo geconditioneerd, dat we in paniek raken als er geen plan B is. Als jij bewust voor jezelf kiest door jouw grenzen aan te geven, heb dan vertrouwen dat het goede op jouw pad komt. Heb de moed om te zeggen: Nee, dit niet! Nee tegen jouw werk, nee tegen het regulier onderwijs, nee tegen de toekomst zoals anderen voor jou hebben bedacht, nee tegen whatever…

Het is nooit te laat om eruit te stappen. Jouw ‘NEE’ tegen wat dan ook betekent automatisch ‘JA’ tegen jezelf.

Waar zeg jij NEE tegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?