vrouw is bang te falen

delen

November 10, 2021

delen

November 10, 2021

Faalangst

laat je inspireren

De blog

Toen ik drie jaar geleden had besloten om te stoppen met mijn fulltime baan, duurde het nog enige tijd voordat ik de stap durfde te zetten. Om precies te zijn drie jaar . Ik had weliswaar een beeld voor ogen wat ik wilde gaan doen en hoe mijn leven eruit zou zien, maar de angst om te falen woog veel te zwaar. Zo zwaar dat ik de stap uitstelde.

In de afgelopen 3 jaar rondde ik mijn coach opleiding af en coachte tientallen vrouwen. En dat allemaal naast mijn fulltime job, in de avonden en weekenden. Alles wat te maken had met deze vrouwen, het coachen, en het ondernemerschap gaf mij meer energie dan mijn corporate baan. Toch weerhield mijn ego mij ervan om ontslag te nemen en er echt voor te gaan.

Wat als ik zou falen? Wat als alles wat ik had opgebouwd in duigen zou vallen voor een droom? De angst om te falen was zo groot, dat ik nog drie jaar doormodderde. Totdat ik de impact begon te zien bij mijn coachees. Transformaties waar ik alleen maar van durfde te dromen. Vrouwen die eindelijk voor zichzelf kozen, moedige besluiten niet meer uitstelden en weer gelukkig werden met zichzelf en hun ‘superpower’.

Mijn hart maakte een sprongetje. Ik werd verliefd op de veranderingen die ontstonden en daar had ik een steentje aan bijgedragen. Mijn liefde voor het coachen van vrouwen werd steeds groter. Dit was de impact waar ik op terug wilde kijken als ik oud en grijs was. Mijn liefde voor het vak groeide en groeide. Zo groot dat mijn liefde voor het coachen GROTER werd dan mijn ANGST voor het falen. En toen wist het zeker. Het is tijd!

Is jouw liefde voor datgene wat jij wilt GROOT genoeg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?