dromen, moed, vrouwencoach, vrouwelijk leiderschap

Welke overtuiging staat jou nog in de weg?

laat je inspireren

De blog

Toen ik een jaar of 13/14 was, vond ik make-up super interessant. Niet alleen ikzelf onderging dagelijks de routine, maar iedereen die ook maar een beetje openstond voor mijn kunstwerken maakte een ware transformatie door. In die tijd kreeg ik wel eens de vraag wat ik later wilde worden. Daar had ik niet echt antwoord op. Maar als mensen geïnteresseerd genoeg waren om door te vragen: “Wat vind je nou echt leuk?” Dan zei ik altijd lachend: het enige dat ik écht leuk vind is make-up, maar daar kun je niks mee verdienen. En daar hield het gesprek altijd op.

Laatst zag ik Nikkie tutorial en één van haar make-up kunstwerken op youtube voorbijkomen. Voor degene die Nikkie niet kennen, zij is een internationaal make-up artist met bijna 18 mln volgers op insta en 14 mln abonnees op YouTube. Do the math!

Ik kreeg een flashback aan die tijd dat ik de overtuiging had: met make-up kun je geen geld verdienen. En vroeg me af hoe ik aan die overtuiging kwam? Had iemand mij dat verteld? Of paste make-up artist gewoon niet in mijn ‘perfecte plaatje’? Na wat hersenspinsels concludeerde ik dat niemand ooit concreet heeft gezegd dat je daar niet je werk van kunt maken, maar ik was dusdanig geconditioneerd dat ik koos voor de weg van ‘zekerheid en veiligheid’. En omdat ik goed was in Economie, ging ik maar Bedrijfskunde studeren, want daar zou ik wel een goede baan mee vinden. Om vervolgens 15 jaar te werken in de Corporate business.

Sinds ik de switch heb gemaakt van Corporate naar mijn eigen coachingspraktijk ben ik niet alleen veel bewuster maar doe ik alleen nog wat ik wil en écht leuk vind. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je trouw blijft aan jezelf en de intentie hebt om anderen te helpen op wat voor manier dan ook, dan komt het altijd goed. 

Maar ik vraag me zo nu en dan toch af: wat er van mij geworden was als ik dat ook had gedaan toen ik 13 jaar was? Wat als mij toen was verteld: “Doe gewoon waar je hart sneller van gaat kloppen, dan komt de rest vanzelf.”

Ik ben benieuwd naar jou, welke overtuiging stond jou in de weg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *