Vrouwelijk leiderschap Coach Leiden

Loslaten van wie je nu bent, zodat je kunt worden wie je wilt zijn..

laat je inspireren

De blog

Het ego, ik kan er niet vaak genoeg over praten. Vooral omdat ik me dondersgoed realiseer hoeveel het ego bepalend is in onze levens. Waneer ik het heb over het ego, dan hoor ik vaak: “Ik heb geen last van mijn ego” of “Mijn ego zit me niet in de weg.” Als je dat soort uitspraken doet, heb je aan mij echt de verkeerde 😄.

Het ego is namelijk zo slim en tactisch dat heel veel mensen niet eens doorhebben dat ze dingen doen voor het ego, maar vooral héél veel laten door hun ego.

Het ego haat namelijk verandering. Verandering is eng, spannend, onveilig. En daar probeert jouw ego je tegen te beschermen. Jouw ego is zo goed geworden in het saboteren van alles dat jij wilt veranderen, dat je het niet eens doorhebt. Het lijkt daarom alsof jij zelf in charge bent en hebt besloten dingen níet te doen, daar waar in feite jouw ego het van jou gewonnen heeft.

Probeer je maar eens in te denken, de laatste keer dat jij iets wilde maar het toch NIET deed. Privé of zakelijk, maakt niet uit… Je hebt toen jezelf ervan overtuigd om het niet te doen, omdat: “Het niet het juiste moment was”, of “Je eerst nog x wilde uitproberen”, of “Je eigenlijk best ok bent met de situatie.” Weet dan dat jouw ego het stiekem van je heeft overgenomen. JIJ hebt dus niet jezelf overtuigd om het niet te doen, maar jouw EGO.

Veranderen gaat vooral over het loslaten van wie je nù bent. Wanneer we onze angsten loslaten en van gedachten veranderen over wie we moeten zijn, verandert onze hele wereld met ons mee.

Dus aan jou de vraag, als je heel eerlijk bent naar jezelf: ‘Laat jij je nog te vaak beïnvloeden door jouw EGO?’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?