Gelukkig zijn

delen

August 25, 2022

delen

August 25, 2022

Gelukkig zijn..

laat je inspireren

De blog

Gelukkig zijn in het hier en nu, betekent niet dat je altijd blij bent….

Anderhalf jaar geleden nam ik het besluit om te stoppen met alles wat mijn energie leegzoog en niet meer bijdroeg aan mijn hogere doel. Zo nam ik na ruim 12 jaar carrière zekerheid ontslag van mijn topbaan. Ik nam nog meer afstand van mensen die geen positieve bijdrage leverden aan mijn leven. Ik begon midden in de pandemie mijn eigen bedrijf zodat ik volledig autonoom de klanten kon kiezen met wie ik graag wilde samenwerken. Het waren moeilijke besluiten, maar wel heel nodig voor mij om weer oprecht geluk te ervaren.

Ik weet nu hoe waardevol het is om echt volledig trouw te leven aan wie je bent, wat je wilt en daar drastische keuzes in te maken, hoe spannend ze ook zijn. 

De mensen die mij langer kennen en weten dat ik mij leven eindelijk exact leid zoals ik dat voor ogen had, vragen mij dan ook: “Ben je nu dan wel altijd blij?” En het simpele antwoord is “Nee”. Ik ben zeker niet altijd blij. Ik ben ook de laatste coach die zal beweren dat ik ik fluitend en dansend door het leven ga of dat jij dat zou moeten nastreven. Natuurlijk zitten er ook wel eens van die dagen tussen dat ik nog net niet zing: “Sjoebidoebidoe….” Maar blij zijn is doorgaans een moment-opname. Wat ik jou gun gaat veel verder dan dat.

Gelukkig zijn in het hier en nu, betekent niet dat je altijd blij bent. Gelukkig zijn betekent voor mij wel het vermogen mijn bewustzijn te beheersen.. Betekenis hebben in het leven. Voldoening en vervulling in mezelf ervaren. Als je dat bereikt, zul je merken dat het leven in zijn algemeen moeiteloos gaat. Dat jouw relatie met jouw partner beter wordt, dat je een lievere ouder wordt voor je kids en een leukere vriendin. En dat gaat veel verder dan alleen maar blij zijn.

Wat betekent geluk voor jou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VOLGENDE post

vorige post

Meer lezen?